Čo sa na kurze naučím?

Na kurze nadobudnete prehľad o tradičnej hrnčiarskej výrobe, spoznáte sortiment výrobkov s ich charakteristickými regionálnymi prvkami. Osvojíte si technologické postupy točenia na hrnčiarskom kruhu. Taktiež sa naučíte výrobky zdobiť, používať engoby a glazúry a vypaľovať. Kurz je rozdelený do troch častí:

  • I. časť: základy hrnčiarskej výroby
  • II. časť: tvarovanie nádob
  • III. časť: hrnčina

Pre koho je kurz určený?

  • I. časť: začiatočníci
  • II. časť: mierne pokročilí
  • III. časť: pokročilí

Rozsah kurzu

20 hodín / 3 lekcie / jedna časť

Cena kurzu

160 € / jedna časť

V cene kurzu je zahrnutá práca lektora, brožúra a materiál. Počas kurzu budú poskytnuté pracovné pomôcky a nástroje.

Počet účastníkov

Kurz je realizovaný v malej skupine 6 účastníkov.

Termíny kurzov

deň / čas / termín konania kurzu / lektor
Sobota / 8.00 – 16.30 / Amália Holíková
I. časť: 12. 2., 19. 2., 5. 3. 2022

Prihlásiť sa »

deň / čas / termín konania kurzu / lektor
Sobota / 8.00 – 16.30 / Amália Holíková
II. časť: 19. 3., 26. 3., 2. 4. 2022

Prihlásiť sa »

deň / čas / termín konania kurzu / lektor
Sobota / 8.00 – 16.30 / Amália Holíková
III. časť: 23. 4., 30. 4., 14. 5. 2022

Prihlásiť sa »