Jednou z potravín, ktoré hojne používame v našej kuchyni, je vzácny produkt včiel – med. Môže byť nápomocný napríklad pri hojení rán, popálenín, ale aj v liečbe bakteriálnych a vírusových infekcií. Jeho jedinečné zloženie má totiž liečivé účinky. Aký je rozdiel medzi medom z mesta a medom z vidieka? Ako vieme rozoznať kvalitný med od menej kvalitného? Čo sa stane s prospešnými látkami v mede, ak ho zamiešame do horúceho čaju? O mede a jeho využití v medicíne sa budeme rozprávať v decembrovej Vede v CENTRE.

O prednášajúcej:
Mgr. Marcela Bučeková, PhD., pôsobí v Laboratóriu apidológie a apiterapie v Ústave molekulárnej biológie Slovenskej akadémie vied (ÚMB SAV) v Bratislave. Špecializuje sa na výskum včelích produktov, predovšetkým proteínov včelieho pôvodu a ich biologických vlastností.

Prednáška sa bude zároveň streamovať a záznam z nej bude neskôr dostupný na YouTube CVTI SR. Ak vás táto téma zaujala, otázky k nej posielajte do 14. decembra 2022 na mail vnd@cvtisr.sk.

Vstup na podujatie je voľný.

 >> Stream <<