Bratislavské bábkové divadlo reaguje na protipandemické obmedzenia jedinečným projektom

V rámci podujatia Noc divadiel 2020 uvedie Bratislavské bábkové divadlo premiéru svojho nového autorského projektu Záhrada nikdy nespíProjekt bude jedinečnou exteriérovou inscenáciou priamo v divadelnej záhrade a detskí diváci tu po zotmení odhalia fascinujúci život nočných tvorov v trse trávy, korune stromu, či kôpke hliny. Putovanie otvorenou záhradou za svetla bateriek bude prísľubom nielen nevšedného zážitku, ale aj pokusom o vytvorenie bezpečného prostredia na čerstvom vzduchu. Nový projekt s hudbou Martina Geišberga divadlo verejnosti po prvýkrát predstaví v sobotu 21. novembra o 18:00 v záhrade na Škultétyho 5.

Na premiéru nového projektu divadlo nadviaže cyklom krátkych dokumentárnych filmov o vzniku tejto inscenácie. Diváci v piatich dieloch zistia, ako vyzerá cesta od prvého nápadu po hotové dielo a ako spolupracujú herci, režisér, dramaturg a scénograf. Videá budú postupne uverejňované na Facebook stránke divadla a webovej stránke www.babkovedivadlo.sk.

Bratislavské bábkové divadlo sa tak rozhodlo tvorivo reagovať na súčasnú pandemickú situáciu a hľadať nové formy diváckeho zážitku, od inscenácie v divadelnej záhrade až po cyklus videí, ktoré divákom predstavia povolanie a život umelca. 

Pre aktuálnu situáciu a špecifickosť predstavenia je kapacita na Noc divadiel obmedzená na max. 50 ľudí s povinnosťou rezervácie miesta na adrese prevadzka@babkovedivadlo.sk.

Vstupné bezplatné. 

Tvorivý tím:
Réžia
: Katarína Aulitisová
Dramaturgia: Peter Galdík
Hudba: Martin Geišberg
Bábky: Martina Fintorová
Účinkujú: Michal Adam, Anna Čonková, Miroslava Dudková, Miriam Kalinková, Róbert Laurinec, Ľubomír Piktor, Lukáš Tandara, Peter Pavlík a. h.
Autorka dokumentov: Dorota Vlnová