December vo filharmónii

NAŽIVO aj ONLINE
 
Už začiatkom decembra sa priaznivci a abonenti Štátnej filharmónie Košice (ŠfK) môžu vrátiť do Domu umenia a vychutnať si koncerty vznešenej hudby naživo. Tri decembrové podujatia sú nastavené tak, aby sa odohrali najprv s prítomnosťou návštevníkov, a o týždeň na to budú dostupné v podobe streamu. “Sme veľmi radi, že otvoríme koncertnú sálu Domu umenia pre verejnosť – našich milých poslucháčov. Bez nich to bolo najťažšie najmä pre členov orchestra. Na streamovaných koncertoch im veľmi chýbala bezprostredná spätná väzba a potlesk publika. Mimoriadne si vážime povzbudivé reakcie na naše online aktivity, avšak živé umenie s poslucháčmi je to, čo nás najviac motivuje v našom ušľachtilom povolaní,” uviedla Lucia Potokárová, riaditeľka ŠfK.



Program naživo aj online

Na prvý zo série živých koncertov pozýva ŠfK už
3.decembra 2020 o 19:00. Na pódiu sa s filharmonikmi “stretnú” sólisti Košičania Marek a Peter Zwiebelovci (husle a viola), šéfdirigent Zbyněk Müller a skladatelia MENDELSSOHN – BRUCH – LISZT. Následne sa koncert streamuje 10.decembra na facebookových stránkach a TV TelKE. 
 
Návštevníkov isto poteší, že ŠfK nachystala aj vianočné koncerty. Zaujímavosťou je, že v úlohe sólistu – hobojistu – sa netradične predstaví šéfdirigent Zbyněk Müller spolu s Ivetou Bachmannovou. Umelkyňa pochádza z Košíc a od roku 2003 pôsobí v Deutsche Oper Berlin na poste sólovej hráčky na anglický roh a hoboj. Orchester povedie dirigent Maroš Potokár, pravidelným návštevníkom koncertov možno viac známy ako koncertný majster košických filharmonikov. Túto nevšednú výmenu úloh si budú môcť poslucháči vychutnať 18. 12. a 20. 12. naživo v Dome umenia, a potom online na Prvý sviatok vianočný 25. decembra v pohodlí svojho domova. V programe nebude chýbať čarokrásna Suita z baletu Luskáčik od Čajkovského.
 
Aj Novoročný koncert pripravuje košická filharmónia podobným spôsobom, aby potešila návštevníkov v sále, ale aj tých, ktorí sa aktuálne cítia lepšie doma. Viac info čoskoro.

#Bezpečne

Štátna filharmónia Košice uisťuje, že robí hygienické opatrenia nad rámec svojich povinností, aby sa návštevníci cítili bezpečne. Priestory Domu umenia sa dezinfikujú každú hodinu. Špecialitou je využívanie certifikovaného difuzéra s dezinfekčným aróma olejom čistiacim vzduch i povrchy. Samozrejmosťou je dezinfekcia rúk pri vstupe, nosenie rúšok i dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti pri čakaní na podujatia. Sedenie je sprístupnené v každom druhom rade. Koncerty trvajú hodinu a sú bez prestávky. 

Info ku vstupenkám

Pokladňa ŠfK sa otvára od stredy 25. novembra 2020. Pokladničné hodiny sú od pondelka do štvrtka, v časoch 10:00 – 12:00 a 14:00 – 17:00, a tiež hodinu pred koncertom. Zároveň sa opäť spúšťa online predaj a rezervácia vstupeniek cez 
www.navstevnik.sk. Na vybrané koncerty platia zakúpené abonentky. Presné informácie pre abonentov sa nachádzajú pri programe pod čiarou (viď nižšie).
 
-------------------
December vo filharmónii
NAŽIVO aj ONLINE


MENDELSSOHN • BRUCH • LISZT
03. 12. 2020 ǀ 19:00 ǀ A cyklus
10. 12. 2020 ǀ 19:00 ǀ Online

ŠfK | Zbyněk Müller, dirigent
Marek Zwiebel, husle ǀ Peter Zwiebel, viola
 
F. Mendelssohn: Hebridy, predohra
M. Bruch: Dvojkoncert e mol, op. 88
F. Liszt: Les préludes

 
-------------------
 
1. VIANOČNÝ KONCERT
18. 12. 2020 ǀ 19:00 ǀ Mimoriadny

ŠfK | Maroš Potokár, dirigent
Iveta Bachmannová, hoboj ǀ Zbyněk Müller, hoboj
 
J. S. Bach: Sinfonia z Vianočného oratória
G. F. Händel: Trio sonáta g mol pre 2 hoboje a continuo, op. 2/č. 8 
T. Albinoni: Koncert pre dva hoboje C dur, op. 9/č. 9
P. I. Čajkovskij: Suita z baletu Luskáčik, op. 71a

 
-------------------
 
2. VIANOČNÝ KONCERT
20. 12. 2020 ǀ 19:00 ǀ B cyklus
25. 12. 2020 ǀ 19:00 ǀ Online

ŠfK | Maroš Potokár, dirigent
Zbyněk Müller, hoboj ǀ Iveta Bachmannová, hoboj
 
J. S. Bach: Sinfonia z Vianočného oratória
A. Marcello: Koncert pre hoboj a orchester d mol
T. Albinoni: Koncert pre dva hoboje C dur, op. 9/č. 9
P. I. Čajkovskij: Suita z baletu Luskáčik, op. 71a

 
-------------------
www.sfk.sk│FB: Štátna filharmónia Košice