VYPOČUJTE SI NOVÉ VIDEO ŠTEFANA SVITKA: TAKTO VYZERÁ A ZNIE PRÍPRAVA NA DAKAR

PIESOČNÉ DUNY NA ZÁHORÍ SÚ ŠTEVOVÝM TRÉNINGOVÝM RAJOM, POĎTE DO NEHO NAHLIADNUŤ.

Štefan Svitko ja na svoj dvanásty štart na Rely Dakar pripravený! Posledné mesiace trávi tvrdým tréningom a vy si teraz môžete naplno vychutnať jeho jazdecké umenie v tej najčistejšej forme. Čaká vás surová akcia, žiadna hudba, žiadne efekty, iba rev motorov – enduro špeciálu KTM 350 EXC-F a rely motorky KTM 450 Replica.

NOVÉ VIDEO, KTORÉ CHCETE VIDIEŤ, ALE AJ POČUŤ, NÁJDETE NA WEBE REDBULL.SK.

Záhorie ponúka nášmu najúspešnejšiemu rely jazdcovi takmer identické podmienky, aké má na Dakare: „Je tu veľa piesku (rýchlych pieskových ciest) a na ňom je dobré najmä to, že nezamŕza. Takže tu sú asi tie najlepšie podmienky, aké si môžem dovoliť,“ vysvetľuje Štefan. O tom, že nič nenecháva na náhodu, svedčí aj čas, ktorý má vyhradený na jazdenie: „Tréningom a pretekmi strávim do roka možno aj 200 dní,“ odhaduje Svitko. „Čím viac jazdím, tak o to lepšie sa mi potom aj preteká. Nepodceňujem to a snažím sa vždy pripraviť na 100%.“

Ak sa chcete dozvedieť, ako sa hlučný klip na Záhorí natáčal, tak si určite pozrite aj zostrih zo zákulisia a o Štefanovej pretekárskej sezóne sa zase viac dozviete v rozhovore.

Nechajte si ujsť: Ako počas uplynulých ročníkov Rely Dakar, aj tentokrát nájdete tie najčerstvejšie informácie priamo z dejiska pretekov na webe RedBull.sk/svitkonadare.


Zdroj: Filip Nagy / Red Bull Content Pool