TEDxKošice prinesie inšpiratívnych rečníkov k vám domov

Konferencia TEDxKošice 2021 predstaví myšlienky hodné šírenia v online verzii už 17. apríla. Podujatie s podtitulom „Z dvora na Mars“ budú môcť sledovať diváci z pohodlia domova.

Program podujatia láka zvučnými menami celoslovenského, ba až svetového formátu. A svetového formátu môžu byť aj diváci, keďže vďaka online verzii sa na podujatie môže pripojiť každý bez ohľadu na miesto pobytu.

Z košických Kasární/Kulturparku sa divákom priamo do ich príbytkov prihovoria rečníci z rôznych oblastí vedeckého, kultúrneho či biznis sveta. Predstaví sa neurogenetik Tomáš Eichler, ktorý skúma mozog, spánok a bdenie genetickými metódami a popularizuje vedu v médiách; mnohonásobne ocenená investigatívna novinárka a zakladateľka nezávislého investigatívneho portálu Pavla Holcová; teoretický fyzik a popularizátor vedy Samuel Kováčik, známy ako Vedátor.

Inšpiratívnu prednášku si pripravila aj Lucia Pašková, zakladateľka úspešných firiem Curaprox a Folk & Milk, angažovaná v mnohých neziskových organizáciách, ktoré sa venujú prepájaniu komunít, ľudským právam, permakultúre či Juraj Čokyna, autor knihy „A okraje máš kde?“, ktorú napísal po skúsenosti dvojročného pôsobenia na Základnej škole v Šarišských Bohdanovciach v rámci projektu Teach for Slovakia.

Diváci sa môžu tešiť aj na prednášku biotechnologičky Dariny Štyriakovej, zakladateľky startupu ekolive, ktorý prináša riešenie pre ekologickú ťažbu nerastných surovín a čistenie životného prostredia nahradením pesticídov a chemických hnojív biohnojivom. Rečníkom podujatia je aj Tomáš Peciar, zakladateľ prvého slovenského bike sharingu „White bikes“ a spoluzakladateľ Cyklokoalície – občianskeho združenia, ktoré podporuje rozvoj mestskej cyklistiky v Bratislave. Súčasťou konferencie bude aj špeciálna prednáška Michaely Musilovej, astrobiologičky a riaditeľky simulovaných marťanských a mesačných misií na výskumnej stanici HI-SEAS, USA, ktorá sa divákom prihovorí až z Havaja.

Podujatie moderuje úspešná debatérka Hana Skljarszka, ktorá sa dlhodobo venuje mentoringu, vytváraniu vzdelávacích programov pre mládež a projektom v oblasti leadershipu.

Aj keď sa podujatie uskutoční online, pre divákov budú pripravené aj sprievodné podujatia. Prestávky medzi jednotlivými prednáškami vyplnia hudobné vstupy a so špeciálnym kvízom si na svoje prídu aj súťaživí diváci.

Záujemcovia o účasť na podujatí si môžu vybrať z piatich možností. Kúpiť sa dá „len“ vstupenka, ale aj balíček plný darčekov. Vstupenky za 20, 35, 50 a 300 € ukrývajú rúška, bonusovú vstupenku pre blízkeho, špeciálne poďakovanie či pochutiny k sledovaniu konferencie. Sponzorská vstupenka za 300 € prinesie majiteľovi uvedenie medzi sponzormi podujatia.

Vstupenky a viac informácií o podujatí: tedxkosice.skfacebook instagram