„Nechajte sa očkovať Shakespearom a leto bude fajn !“

Letné shakespearovské slávnosti začínajú presne o mesiac s premiérou Dvaja páni z Verony. Vstupenky sú v predaji na stránkach festivalu www.wshakespeare.sk a v sieti Ticketportal.

Prípravy bežia naplno

Nádvorie Bratislavského hradu už čoskoro ožije Shakespearom. „Veríme, že si v lete konečne trochu vydýchneme a po dlhom pôste si opäť naplno užijeme aj divadlo. Chystáme 21. ročník festivalu už v rovnakom rozsahu, ako sú naši diváci zvyknutí z predcovidovej éry, teda vrátane premiéry a hosťujúcich českých predstavení. Po ročnej prestávke pokračujeme tento rok so štvrtým ročníkom projektu Shakespeare s deťmi. Predaj vstupeniek budeme prispôsobovať aktuálnej situácii a povoleným kapacitám. Sme veľmi radi, že aj v tejto ťažkej situácii nám naši partneri zachovali priazeň a snažia sa nám pomôcť v danej situácii ako sa len dá,“ hovorí k súčasnej situácii festivalu riaditeľka Janka Zednikovičová

Za Shakespearom bez obáv

Našou prioritou je bezpečnosť. Perspektíva uvolňovania opatrení, resp. navyšovanie počtu divákov pre kultúrne plenérové predstavenia, je v tomto okamžiku priaznivá. Kapacita hľadiska Letných shakespearovských slávností v Bratislave je limitovaná na každé predstavenie. Sú to divadelné predstavenia, pri ktorých diváci kultivovane trávia príjemný večer pod šírym nebom v očíslovanom sedení. Pri realizácii festivalu budeme rešpektovať všetky bezpečnostné odporúčania tak, aby sa diváci, herci aj personál cítili bezpečne a v rámci možností komfortne.

Program 21. ročníka

Mesačný festival anglického divadelného génia a skvelých slovenských a českých hereckých hviezd otvorí obnovená premiéra inscenácie DVAJA PÁNI Z VERONY podľa režijného konceptu Petra Mankoveckého v réžii Róberta Mankoveckého v termíne 5.júla – 12. júla. Premiérové predstavenia vystrieda inscenácia pražských kolegov ZIMNÍ POHÁDKA v réžii Pavla Kheka od 14. júla – do 18. júla. Posledný krát uvedieme inscenáciu v réžii Doda Gombára ROMEO A JÚLIA od 20.júla – do 24. júla a českí diváci ju uvidia v Brne 10. a 11.augusta a v Prahe 13. a 14. augusta. Smútok z derniéry ľúbostnej tragédie zaženie od 26. júla - do 31. júla KOMÉDIA OMYLOV režiséra Romana Poláka. Festival ukončí ZKROCENÍ ZLÉ ŽENY v réžii Vojtěcha Štěpánka našich ostravských hostí.

4. ročník projektu Shakespeare s deťmi

Do nádvoria Bratislavského hradu spolu s našimi inscenáciami prinášame aj výtvarne veľkolepé dekorácie, ktoré by v interiérových priestoroch nebolo možné realizovať a ktoré najmä na deti pôsobia fascinujúco. Do dekorácií Shakespearovych hier vstúpia známe rozprávkové postavičky predstavení nezávislých divadiel: KOCÚR V ČIŽMÁCH Nové divadlo Nitra, Kaprálikovi - Kozliatka a vlk , Divadlo na hojdačke – Na zemi dobre mi. Predstavenia sa uskutočnia víkendové popoludnia v mesiaci júl a sú bez vstupného.

SHAKESPEARE KONCERT náš autorský koncertný program. Skladby z inscenácií LSS, zhudobnené sonety svetového dramatika Williama Shakespeara v podaní umelcov, pre ktorých sú hudba a herectvo rovnako dôležitými územiami. Alenu Pajtinkovú, Daniela Žulčáka, Tomáša Gregu, Róberta Mankoveckého, Vladislava Plevčíka či Davida Hartla bude možné vidieť ako členov hudobnej skupiny, ktorá verše alžbetínskeho dramatika interpretuje spôsobom zaujímavým nielen pre fanúšikov divadla. Koncertom bez v vstupného na námestí Eurovea dňa 23. júna 2021 chceme všetkým Bratislavčanom aj neBratislavčanom vliať dobrú náladu a očakávania blížiaceho sa leta. Už aj s KULTÚROU.

Vstupenky a ďaľšie informácie

Vstupenky sú v predaji na stránkach festivalu, kde je zverejnený celý program a informácie o predstaveniach Slávností a v sieti Ticketportal. O aktualitách a prípadných zmenách budú diváci informovaní prostredníctvom www.wshakespeare.sk a na sociálnych sieťach. V prípade, že by sme z dôvodu vládnych nariadení boli nútení festival zastaviť a nehrať, vrátime divákom vstupné.