Decembrová SAVinci kaviareň bude trochu slávnostnejšia, s vianočným nádychom. Prednášajúci Rebeka Kodríková a Filip Květoň z Chemického ústavu SAV, v. v. i., poodhalia chémiu ukrytú vo Vianociach a predstavia tradície, nostalgiu, pokrmy a vnemy spájajúce sa s vianočnými sviatkami z pohľadu chemikov a chemičiek. 

December je totiž čas, keď sa začína zhon a zvyšuje sa hladina stresu, lebo nestíhame kupovať darčeky, nemáme upratané, nemáme napečených 30 rôznych druhov koláčov... Zároveň však prichádza obdobie, keď sa na každý nový deň tešíme, lebo sme opäť o niečo bližšie k Štedrému dňu plnému typických vôní, chutí, farieb a svetiel.

Na vianočnej SAVinci kaviarni navyše každého návštevníka pozývame na vianočný punč.