Ateliér varenia s Paulom, kuchárom z Banskej Bystrice
Kedy: nedeľa 21. marca, od 15h do 17h
Kde: naživo cez Zoom
Pridajte sa na videohovor s francúzskym šéfkuchárom Paulom, milovníkom francúzskej kuchyne, ktorý vás za 2 hodiny naučí pripraviť vynikajúci kuskus.
Nezabudnite si vopred zakúpiť suroviny na prípravu tohto receptu. (pre 4 osoby):
- 400 g jahňaciny (môže byť nahradená guličkami z hovädzieho mäsa, napríklad Köttbullar z Lidla)
- 200 g kuskusu z tvrdej pšenice
- 4 kuracie stehná
- 4 štipľavé klobásy
- 1 stredne veľká konzerva cíceru
- 1 malá konzerva paradajkového pretlaku
- 4 kvaky alebo kaleráby
- 4 mrkvy
- 2 cibule
- 2 vetvičky stopkového zeleru
- 2 struky cesnaku
- 20 g masla
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- štipka harissy (môže byť nahradená paprikovou pastou « Červené Zlato » – štipľavé)
- 1 kávová lyžička korenia Ras el hanout (hlavné koreniny : škorica, zázvor, koriander, kardamón, muškátový orech, čierne korenie a kurkuma, tiež môže obsahovať klinčeky a kmín)
- soľ
Kuchynský riad : 1 nôž na zeleninu, 1 škrabka, 1 doska na krájanie, 1 veľký hrniec, 1 miska na šalát, 1 pohár
Portrét: Gisèle Halimi
Gisèle Halimi sa narodila v Goulette v Tunisku v roku 1927 a zomrela v júli minulého roku v Paríži. Advokátka, militantná feministka a francúzsko-tuniská politička, zastávala rôzne funkcie v UNESCU a v OSN.
Jej obľúbeným jedlom bol kuskus.
Podujatie sa koná v rámci festivalu Mesiac Frankofónie 2021.
Portál www.kamdomesta.sk nie je organizátorom uverejňovaných podujatí a preto nezodpovedá za zmeny uskutočnené organizátormi. Odporúčame preveriť si vopred termín a čas konania podujatia priamo u organizátora. Na niektoré akcie je potrebné sa prihlásiť vopred.