S jeseňou sa spája aj sezóna kyslej kapusty, ktorá patrí k základným surovinám v slovenskej kuchyni. Nielenže je chutná, ale aj zdravá. Ľudová skúsenosť našim predkom prikazovala zásobiť sa dostatočným množstvom kvasenej kapusty, ktorá sa v sudoch dlhodobo konzervovala mliečnym kvasením, a tak sa mohla v strave využívať po celý rok. Preto návštevníci budú mať v tento deň možnosť ochutnať jedlá pripravené z kyslej kapusty.
V rámci kultúrneho programu sa o 13.30 hod. predstaví FS Staškovanka, ktorá priblíži spracovanie a spôsob nakladania kapusty priamo do suda. Okrem ukážky „dlávenia kapusty“ bude program obohatený piesňami a humorným rozprávaním.
Všetkých srdečne pozývame!
Portál www.kamdomesta.sk nie je organizátorom uverejňovaných podujatí a preto nezodpovedá za zmeny uskutočnené organizátormi. Odporúčame preveriť si vopred termín a čas konania podujatia priamo u organizátora. Na niektoré akcie je potrebné sa prihlásiť vopred.