V rámci prednášky Dušana Janíčka – súčasného riaditeľa pre vonkajšie vzťahy cukrovaru v Seredi, sa návštevníci dozvedia aká je realita súčasného cukrovarníctva na Slovensku.

Výroba cukru na Slovensku má dlhoročnú tradíciu. V povojnovom období tu fungovalo desať cukrovarov. Po vstupe do Európskej únie sa ich počet postupne redukoval a v súčasnosti zostali v prevádzke už len dva. Obidva cukrovary majú zahraničných vlastníkov a počas cukrovarníckych kampaní vyprodukujú okolo stosedemdesiat až dvesto tisíc ton cukru. V rámci prednášky Dušana Janíčka – súčasného riaditeľa pre vonkajšie vzťahy cukrovaru v Seredi, sa návštevníci dozvedia aká je realita súčasného cukrovarníctva na Slovensku.

Kunsthalle KLUB
Vstup voľný

Foto: Videostil (Cukru Production)