V rámci prednášky Dušana Janíčka – súčasného riaditeľa pre vonkajšie vzťahy cukrovaru v Seredi, sa návštevníci dozvedia aká je realita súčasného cukrovarníctva na Slovensku.
Výroba cukru na Slovensku má dlhoročnú tradíciu. V povojnovom období tu fungovalo desať cukrovarov. Po vstupe do Európskej únie sa ich počet postupne redukoval a v súčasnosti zostali v prevádzke už len dva. Obidva cukrovary majú zahraničných vlastníkov a počas cukrovarníckych kampaní vyprodukujú okolo stosedemdesiat až dvesto tisíc ton cukru. V rámci prednášky Dušana Janíčka – súčasného riaditeľa pre vonkajšie vzťahy cukrovaru v Seredi, sa návštevníci dozvedia aká je realita súčasného cukrovarníctva na Slovensku.
Kunsthalle KLUB
Vstup voľný
Foto: Videostil (Cukru Production)
Výroba cukru na Slovensku má dlhoročnú tradíciu. V povojnovom období tu fungovalo desať cukrovarov. Po vstupe do Európskej únie sa ich počet postupne redukoval a v súčasnosti zostali v prevádzke už len dva. Obidva cukrovary majú zahraničných vlastníkov a počas cukrovarníckych kampaní vyprodukujú okolo stosedemdesiat až dvesto tisíc ton cukru. V rámci prednášky Dušana Janíčka – súčasného riaditeľa pre vonkajšie vzťahy cukrovaru v Seredi, sa návštevníci dozvedia aká je realita súčasného cukrovarníctva na Slovensku.
Kunsthalle KLUB
Vstup voľný
Foto: Videostil (Cukru Production)
Portál www.kamdomesta.sk nie je organizátorom uverejňovaných podujatí a preto nezodpovedá za zmeny uskutočnené organizátormi. Odporúčame preveriť si vopred termín a čas konania podujatia priamo u organizátora. Na niektoré akcie je potrebné sa prihlásiť vopred.