Sushi - toto výnimočné tradičné japonské jedlo, populárne všade na svete, netreba snáď predstavovať nikomu. Občas sa nesprávne zamieňa s pojmom „surová ryba“, ale v skutočnosti znamená „je to kyslé“, čo sa vzťahuje k chuti ryže, pripravenej s octom, servírovanej s rôznymi náplňami a oblohou a môže obsahovať aj surovú rybu.
Sushi pôvodne vzniklo kvôli konzervovaniu rybieho mäsa, ktoré vďaka fermentovanej ryži, do ktorej sa balilo, vydržalo čerstvé až 1 rok. Dnešná moderná podoba sushi využíva ryžu varenú s octom, čím minimalizuje nepríjemnú pôvodnú vôňu dlhej fermentácie a robí z tohto tradičného pokrmu jednoduché, zdravé, diétne a veľmi lahodné jedlo, predávané často ako fast food. A vraj, ak neobľubujete paličky, je dokonca prípustné jesť ho prstami! Na prvý pohľad to vyzerá jednoducho, ale príprava tejto lahôdky si vyžaduje určitú mieru zručnosti. Príďte sa k nám naučiť pripraviť rôzne druhy sushi, na vyššej úrovni ako „obyčajné“ Maki. Náš skúsený sushi majstra Vás zasvätí do svojich kulinárskych tajomstiev!
Počas približne 5 hodín Vás čaká okrem tipov, trikov a profesionálnych sushi receptov aj ochutnávka tradičného japonského saké a slivkového vína. A ako bonus si pripravíte svoj sushi box, ktorý si vezmete po kurze domov – napríklad ako ochutnávku pre svojich blízkych.
Na kurze sa naučíte lahodnú japonskú tradičnú rezancovú polievku – Kurací ramen, a naučíte sa vytvoriť tieto lákavé druhy sushi: Sashimi s tuniakom a lososom, Nigiri s úhorom a tuniakom, prekrásne a pestré Futomaki – california so zeleninou a lososom pripraveným v tempurovej múke s Tobiko kaviárom z lietajúcich rýb.
K dokonalému servírovaniu sushi sa naučíte pripraviť dokonalý kaviárový preliv a aby sme tieto lahodné chute vyvážili niečím príjemne sladkým, kurz ukončíme luxusnou pochúťkou s rafinovanou chuťou Japonska - pravou Matcha zmrzlinou.
KURZY VARENIA PREMIUM Plus
Skutočná lahôdka pre milovníkov gastronómie. Štandard doplnený o zaujímavé workshopy, špeciálne ingrediencie či ochutnávku vín. Každý kurz v sebe skrýva iný prémiový bonus. Úvodné občerstvenie je súčasťou kurzu
FACEBOOK EVENT
Sushi pôvodne vzniklo kvôli konzervovaniu rybieho mäsa, ktoré vďaka fermentovanej ryži, do ktorej sa balilo, vydržalo čerstvé až 1 rok. Dnešná moderná podoba sushi využíva ryžu varenú s octom, čím minimalizuje nepríjemnú pôvodnú vôňu dlhej fermentácie a robí z tohto tradičného pokrmu jednoduché, zdravé, diétne a veľmi lahodné jedlo, predávané často ako fast food. A vraj, ak neobľubujete paličky, je dokonca prípustné jesť ho prstami! Na prvý pohľad to vyzerá jednoducho, ale príprava tejto lahôdky si vyžaduje určitú mieru zručnosti. Príďte sa k nám naučiť pripraviť rôzne druhy sushi, na vyššej úrovni ako „obyčajné“ Maki. Náš skúsený sushi majstra Vás zasvätí do svojich kulinárskych tajomstiev!
Počas približne 5 hodín Vás čaká okrem tipov, trikov a profesionálnych sushi receptov aj ochutnávka tradičného japonského saké a slivkového vína. A ako bonus si pripravíte svoj sushi box, ktorý si vezmete po kurze domov – napríklad ako ochutnávku pre svojich blízkych.
Na kurze sa naučíte lahodnú japonskú tradičnú rezancovú polievku – Kurací ramen, a naučíte sa vytvoriť tieto lákavé druhy sushi: Sashimi s tuniakom a lososom, Nigiri s úhorom a tuniakom, prekrásne a pestré Futomaki – california so zeleninou a lososom pripraveným v tempurovej múke s Tobiko kaviárom z lietajúcich rýb.
K dokonalému servírovaniu sushi sa naučíte pripraviť dokonalý kaviárový preliv a aby sme tieto lahodné chute vyvážili niečím príjemne sladkým, kurz ukončíme luxusnou pochúťkou s rafinovanou chuťou Japonska - pravou Matcha zmrzlinou.
KURZY VARENIA PREMIUM Plus
Skutočná lahôdka pre milovníkov gastronómie. Štandard doplnený o zaujímavé workshopy, špeciálne ingrediencie či ochutnávku vín. Každý kurz v sebe skrýva iný prémiový bonus. Úvodné občerstvenie je súčasťou kurzu
FACEBOOK EVENT
Portál www.kamdomesta.sk nie je organizátorom uverejňovaných podujatí a preto nezodpovedá za zmeny uskutočnené organizátormi. Odporúčame preveriť si vopred termín a čas konania podujatia priamo u organizátora. Na niektoré akcie je potrebné sa prihlásiť vopred.