Ak má pripravované mäso priniesť ten správny gurmánsky zážitok, významnú rolu hrá nielen jeho kvalita, ale najmä to, ako ho upravíte. Príďte sa ku nám od tých najpovolanejších – našich šéfkuchárov – naučiť praktické rady, ktoré sa v receptoch bežne nepíšu - ako právne upraviť rôzne druhy mäsa, ako a kde kvalitné mäso nakupovať, ako ho správne skladovať, naporcovať, krájať i pripravovať. Môžete sa tešiť na naozajstné delikatesy.

Viete že Saltimbocca znamená v preklade jedlo, ktoré samé skáče do úst? Presne takou špecialitou začneme náš kurz. Chuťové poháriky Vám ožijú pri voňavom teľacom stehienku so šunkou a šalviou, marinovaných bravčových rebierkach s domácou BBQ omáčkou i sviečkovej s hubami v demi-glace omáčke. Síce už nebudete vládať, ale kačacie prsíčka na pomarančoch a brandy si nenechajte ujsť! Ako bonus Vás bude čakať prierez základnými technikami prípravy rôznych druhov mäsa, takže pri najbližšom rodinnom obede či párty, vďaka tomuto výbornému ťaháčiku od nás, určite zažiarite. Príďte si k nám po plno nových nápadov na úpravu jedál z mäsa, tipov a trikov od šéfkuchárov a povýšte svoje zručnosti a vedomosti na úplne novú úroveň.

KURZY VARENIA ŠTANDARD
Zážitok s nezabudnuteľnou atmosférou, nové znalosti, chute a vône, skúsení šéfkuchári/ky. Samozrejmosťou sú nealko nápoje v cene ako aj certifikát o úspešnom absolvovaní kurzu.

Termín: 26. januára 2019, sobota, 16:00
Miesto konania: KOŠICE, Moldavská 8/B, BCT2
Doba trvania: 4 - 5 hodiny
Cena: 59 Eur
Kuchár: Tomáš Jakab

Menu:

Teľacia Saltimbocca
Voňavé telacie stehno na víne s parmskou šunkou a šalviou
Marinované bravčové rebierka v mede s domácou BBQ omáčkou
Chutné v mede marinované rebierka podávané s domácou BBQ omáčkou
Tournedos champignons
Rezy z falošnej sviečkovej s hubami v demi-glace omáčke
Kačacie prsíčka na pomaranči
Šťavnaté kačacie mäso prevoňané pomarančami a brandy
Ľadový šalát s rukolou a francúzskou vinaigrettou, pečivo

PREMIUM BONUS: Prierez základnými technikami prípravy rôznych druhov mäsa

FACEBOOK EVENT